Ananas, een supervrucht!

2 juni 2018

Ananas is heerlijk en een veelzijdige vrucht. Je kunt het verwerken in je ontbijt, lunch of avondeten. En dat raden we je ook zeker aan om te doen, want ananas is supergezond. Het bevat weinig calorieën en zit bomvol belangrijke voedingsstoffen en antioxidanten. Hierdoor biedt ananas heel veel gezondheidsvoordelen.

Hoog percentage vitamine C

Allereerst is het hoge percentage vitamine C en mangaan opvallend. Beide stoffen spelen een belangrijke rol in veel belangrijke processen in je lichaam.

Daarnaast bevat ananas veel bromelaïne. Dit is een groep spijsverteringsenzymen die eiwitten afbreken, waardoor je spijsvertering wordt ondersteund.

Ananas zit ook boordevol gezonde antioxidanten. Deze verminderen het risico op chronische ziekten zoals hartaandoeningen, diabetes en bepaalde kankers. Het bijzonder is, dat veel antioxidanten in ananas gebonden zijn. Hierdoor kunnen de antioxidanten ook onder zwaardere omstandigheden in het lichaam overleven en langer hun werk doen.

Bovendien bevat ananas stoffen die ontstekingen remmen en het immuunsysteem kunnen versterken. Ze dragen bijvoorbeeld bij aan een voorspoedig herstel na een operatie of een zware lichamelijke inspanning.

Wil je de gezondheidsvoordelen ervaren, probeer het dan regelmatig in je menu op te nemen.

Meer weten?

Wil je meer weten over afvallen, een gezondere leefstijl of meer energie gedurende de dag? Of ben je op zoek naar een gezondere leefstijl en wil je begrijpen wat daarin belangrijk is? En vind je het prettig om thuis, in je eigen tempo, online begeleid te worden? Dan is de Eatzo cursus echt iets voor jou!