Waarom volkoren rijst echt een aanrader is

3 november 2018

Waarom volkoren rijst echt een aanrader is

Koolhydraatarme diëten zijn populair. En de reden dat veel mensen geen of minder rijst zijn gaan eten. Is dit wel terecht?

In tegenstelling tot witte rijst, beschikt volkoren rijst nog over de schilletjes, zemelen en kiemen. Juist daardoor is volkoren rijst een uitstekende bron van vitaminen, mineralen en antioxidanten. Het zit daarnaast boordevol goede stoffen, die allemaal gunstige effecten hebben op de gezondheid van je hart en het risico op hart-en vaatziekten verkleinen. Bovendien bevat volkoren rijst uitzonderlijk veel mangaan. Dit mineraal is onmisbaar voor je botontwikkeling, wondgenezing, spierfunctie, zenuwfunctie en het reguleren van je bloedsuikerspiegel.

Als je geraffineerde granen vervangt door volkoren rijst kan dat helpen om af te vallen. De oplosbare vezels zorgen er namelijk voor dat je een langere periode verzadigd voelt en minder behoefte hebt aan eten. Studies tonen zelfs aan dat mensen die meer volle granen zoals volkoren rijst eten, minder wegen dan mensen die minder volle granen eten.

Volkoren rijst bevat geen gluten en is daarom ook nog eens een veilige en gezonde keuze voor mensen die een glutenvrij dieet volgen.

Wil je meer weten over afvallen, een gezondere leefstijl of meer energie gedurende de dag? Of ben je op zoek naar een gezondere leefstijl en wil je begrijpen wat daarin belangrijk is? En vind je het prettig om thuis, in je eigen tempo, online begeleid te worden? Dan is de Eatzo cursus echt iets voor jou! Klik hier voor meer informatie.