Bietensalade
Overheerlijke bietensalade om mee te nemen naar school of werk.

Ingrediënten:
- 2 ongekookte bieten, afgewassen en in dunnen plakjes geschaafd
- ½ venkel, afgewassen en in dunnen plakjes gesneden
- 1 stengel bleekselderij, heel fijn gesneden
- handje rucola, fijngesneden, óf tuinkers
- 100 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
Voor de dressing:
- sap van 1 citroen
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 2 theel honing
- versgemalen zwarte peper
Bereiding:
Maak de dressing door de ingrediënten te mengen • verdeel de ingrediënten van de salade over borden, of als je het meeneemt over de schaaltjes • onderop de bietenplakjes • besprenkel met een kwastje de plakjes biet met de dressing • maal wat peper over de bietenplakjes • haal vervolgens de bleekselderij en venkel door de dressing • leg bovenop de bieten • leg de verkruimelde geitenkaas erop en bestrooi met de gesneden rucola of tuinkers