Bietensalade

Overheerlijke bietensalade om mee te nemen naar school of werk.

Ingrediënten:

  • 2 ongekookte bieten, afgewassen en in dunnen plakjes geschaafd
  • ½ venkel, afgewassen en in dunnen plakjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, heel fijn gesneden
  • handje rucola, fijngesneden, óf tuinkers
  • 100 gram zachte geitenkaas, verkruimeld

 

Voor de dressing:

  • sap van 1 citroen
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 theel honing
  • versgemalen zwarte peper

Bereiding:

Maak de dressing door de ingrediënten te mengen • verdeel de ingrediënten van de salade over borden, of als je het meeneemt over de schaaltjes • onderop de bietenplakjes • besprenkel met een kwastje de plakjes biet met de dressing • maal wat peper over de bietenplakjes • haal vervolgens de bleekselderij en venkel door de dressing • leg bovenop de bieten • leg de verkruimelde geitenkaas erop en bestrooi met de gesneden rucola of tuinkers