Chocolade brownies

Dat is nog eens gezond snoepen. Maak deze suikervrije brownies

Chocolade brownies

Dat is nog eens gezond snoepen. Maak deze suikervrije brownies met walnoten of pistache noten. De zoete smaak komt van de dadels die hierin verwerkt zijn

Ingrediënten brownies

  • 1 kop walnoten of pistachenootjes
  • ½ kop rauwe cacao
  • 20 dadels, in hele kleine stukjes gesneden
  • ½ theelepel kaneel
  • snufje cayennepeper
  • snufje (himalaya) zout

 

Voor de topping

  • 5 eetl (op laag vuur) gesmolten kokosvet
  • 3 eetl rauwe cacao
  • snufje kaneel
  • snufje cayennepeper
  • 1 eetl honing

 

Bereiding

Maal de noten met een staafmixer • Voeg cacao, kaneel, cayennepeper en zout toe en roer door • Voeg in delen de dadels toe en kneed tot een geheel • Druk het geheel in een met bakpapier bekleed schaaltje • Meng vervolgens de ingrediënten voor de topping en strijk dit uit over de brownie • Laat de koek minimaal een half uur opstijven in de koelkast • Snijd de koek in blokjes. Geniet van deze gezonde lekkernij!